PERSBERICHT

Veldboer koel- en vrieshuis kiest voor nieuw innovatief WMS

ProductWare is de nieuwe speler op het gebied van online warehouse management software

Zaandijk, 13 november 2020

Na een succesvolle pilotperiode heeft Veldboer koel- en vrieshuis b.v. het online warehouse management systeem ProductWare in gebruik genomen, van het gelijknamige bedrijf ProductWare B.V.. Veldboer werkte lange tijd met het softwareproduct Kovri, wat de voorganger is van het nieuw ontwikkelde ProductWare. Nu Veldboer live werkt met ProductWare worden de logistieke processen volledig ondersteund. Zo is het voor Veldboer eenvoudiger om artikelvoorraden te beheren, wordt er gewerkt met EDI-berichten en werkt alles veilig online in de Cloud.     

Het Koel- en Vrieshuis van Jos Veldboer, opgericht in 1984, heeft door de jaren heen de dienstverlening uitgebreid, aangepast en geoptimaliseerd. Om deze groeiende dienstverlening te ondersteunen waren zij op zoek naar een nieuw software systeem. Hoewel zij eerst dachten dat de WMS softwareoplossing van de grootste speler in de markt hier de beste oplossing voor bood, kwamen zij daar snel op terug.

‘Dat systeem kan wellicht heel veel, maar ik zag door de bomen het bos niet meer. Wat ik nodig heb is een eenvoudig, maar compleet systeem wat alles voor mij regelt, van eenvoudige voorraadoverzichten tot ondersteuning met scanners en een eenvoudige EDI-interface. Dit heb ik gevonden in ProductWare’, aldus Veldboer.

Software innovatie
ProductWare B.V., gevestigd in Zaandijk, is onderdeel van de I&DT Software Groep, opgericht met als doel een innovatief en flexibel warehouse management tool te leveren als gelijknamige SaaS-dienst. ProductWare ondersteunt de informatie- en processtromen van haar klanten in de sector van producenten, importeurs, op- en overslagbedrijven, groot- en detailhandel met ICT technologie, die qua stabiliteit en innovatie tot de absolute top behoren.

Door het combineren van logistieke processen, informatiestromen en financiële stromen binnen 1 slimme, flexibele en proces ondersteunende software oplossing ontstaat de mogelijkheid om onze klant op een unieke wijze te ontzorgen.

Grote partijen in de zorg en logistiek werken tot volle tevredenheid met hun software. Software waarbij het gaat om de ondersteuning van informatie en processen. Maar ook het monitoren van financiële stromen. De software opmars begon in 2004 met slimme (Cura)software voor de doelgroep zorg. Inmiddels is de flexibele software ook met succes uitgerold voor de logistieke sector.

Veilig en betrouwbaar
Algemeen Directeur van ProductWare B.V., Dennis Vis vertelt het met terechte trots; “We leveren een compleet, gecertificeerd online softwarepakket dat veilig, betrouwbaar én krachtig is. Beschikbaar vanaf iedere computer met een internetaansluiting, omdat we in de Cloud werken. Gebouwd voor diverse doelgroepen en supersnel leverbaar, omdat we met flexibel op maat in te richten software werken. We zijn gestart in de logistieke sector, met het bedienen van koel- en vrieshuizen, maar inmiddels is de klantengroep gegroeid in aantal en in diversiteit. Door het toevoegen van verschillende innovaties aan de bewezen technologie, zoals de integratie van de agenda met workflow ondersteuning, de scan app, klant-voorraad-portaal, maar ook koppelingen met apparaten zoals de weegschaal, douane module als ook de ondersteuning van het productieproces, stijgt de interesse naar ons product logistiek breed.”

Voor wie?
ProductWare is een compleet online Warehouse Management Systeem (WMS), wat zich onderscheidt door de flexibiliteit van de software. Door de eenvoud van de Kovri software te behouden, maar de technologie te herzien met jarenlange ervaring van SaaS software in de zorgsector, is ProductWare gerealiseerd.

Omdat ProductWare wordt uitgeleverd via internet op abonnementsbasis, volgens het zogenaamde SaaS (Software as a Service) – model, kan de implementatietijd drastisch worden verlaagd. Dit heeft verder als voordeel dat het beheer, nieuwe updates, het onderhoud, de beveiliging en de back-ups worden verzorgd door ProductWare en daarmee een optimale werking van de software mogelijk wordt gemaakt zonder dat de klant daar nog omkijken naar heeft.